Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Introducere » Uleiuri esentiale » Ulei esential cimbru


        

Ulei esential cimbru

Livrare din Bucuresti

Stoc DA

 

Pret fără TVA: 15,97 RON
Pret cu TVA (19 %):
19,00 RON

în coş:
  buc  

Util in drenaj, dureri musculare sau reumatice, edeme, celulita. Stimuleaza microcirculatia, purifica aerul, bun parfumant barbatesc.

Cimbrul este un arbust peren cunoscut si apreciat inca din antichitate si folosit in medicina de greci, egipteni si romani.

Creste pana la inaltimea de 45 cm, are radacina lemnoasa, tulpina cu multe ramificatii, frunze mici eliptice gri-verzui si aromatice, cu flori violet pal sau albe.

Numele este derivat din "thymos", cuvant grecesc care inseamna "parfum" fiind fost folosit in loc de tamaie in templele grecesti. Acum este utilizat in intreaga lume atat pentru condimentarea mancarurilor cat si pentru tratamentele diverselor probleme interne si externe.

INGREDIENTE: ulei esential de cimbru (thymus vulgaris)

Componente naturale regasite in uleiul esential: thymol, linalool.

Metoda de obtinere: prin distilarea in aburi a partilor aeriene ale plantei

Zona geografica de provenienta: Germania

Aspectul: lichid de culoare ambra, vascozitate medie, consistenta uleioasa

Nota parfumului: de mijloc

Aroma: proaspata, ierboasa, medicinala

Ca parfum se potriveste cu: salvie tamaioasa, ienupar, rozmarin, chiparos, pin, esentialele de citrice.

Componenti principali: a-thujene, a-pinene, camphene, b-pinene, p-cymene, a-terpinene, linalool, borneol, b-caryophyllene, thymol, carvacrol.

PROPRIETATI:

antireumatic

antiseptic, bactericid, antibiotic, insecticid, fungicid

stimulant, tonic

efect de incalzire

RECOMANDAT PENTRU:

echilibrarea tenului gras

ten cu probleme

piele afectata de diverse inflamatii sau eczeme

comprese in probleme circulatorii, entorse si leziuni sportive

masajul in zonele cu retentie de fluide, artrita, celulita

aromaterapie: tuse, astm, laringita, sinuzita

parfumant barbatesc, aftreshave

odorizant: purificarea si improspatarea aerului

UTILIZARE:

ca ingredient in cremele si serumurile pentru ten gras sau cu probleme, 1-2%

in combinatie cu alte uleiuri esentiale si ingrediente active pentru prepararea de creme si unguente pentru afectiuni circulatorii, artrita, reumatism, dureri musculare, entorse si leziuni sportive – totalul uleiurilor esentiale sa nu depaseasca 2% din compozitie

pentru parfum barbatesc, aftershave, cosmetice dedicate barbatilor, in concentratie de 0.5-2%

inclus intr-un ulei vegetal de baza pentru masaj revigorant sau drenaj limfatic, 2%

inclus in compozitii cosmetice pentru tratarea celulitei, a stimularii circulatiei sanguine, in concentratie de 2%

pulverizare in incaperi pentru purificarea si improspatarea aerului, diluat 3-5% in alcool

in vaporizatoare si candele aroma degajata intareste sistemul nervos, ajuta la memorie si  concentrare, combate sentimentul de epuizare si letargie, fortifica plamanii.

PASTRARE: inchis ermetic, in loc uscat, ferit de caldura si lumina

DATE de SIGURANTA:

non-toxic, usor iritant

a se evita utilizarea de catre persoanele hipertensive

nu este recomandat in sarcina si alaptare

posibil alergizant, recomandam efectuarea testului inainte de utilizare

nu lasati la indemana copiilor

uz extern!

Cantitate: 5ml.

PĂRERILE ŞI ÎNTREBĂRILE VIZITATORILOR

Până acum nu a fost adăugat nici un comentariu. Adăugaţi comentariul sau întrebarea dumneavoastră.

MjBiNTY